Accu achilleshiel van de e-bike? Welnee!
Gepubliceerd op 8 juni 2016

Accu achilleshiel van de e-bike? Welnee!

PERSBERICHT

Een fiets die zeker zeven jaar mee moet gaan, terwijl de accu al na twee jaar versleten is? De frustratie van veel eigenaren van elektrische fietsen, zo bleek recent ook weer uit berichtgeving van de Fietsersbond. En niet onterecht! Maar absoluut te voorkomen als gekozen wordt voor Keola’s oplossing: de LongLife accu. De accu die net zo lang meegaat als uw e-bike. Met tien jaar garantie van de fabrikant.

Keola heeft voor zijn nieuwe accu gebruikgemaakt van dezelfde cellen als die in elektrische bussen worden gebruikt. De LongLife accu kan maar liefst 2.000 tot 4.000 keer (afhankelijk van het aantal cellen) worden opgeladen, van helemaal leeg naar helemaal vol. Dat is drie keer zoveel als de Li-Ion accu's die gewoonlijk worden gebruikt voor elektrische fietsen. Victor Weng, CEO van Keola: “De accu is zo niet langer de achilleshiel van de e-bike. We hebben klanten van wie de fiets na een jaar of zeven versleten is, terwijl de accu het nog prima doet!”

Goed gedrag helpt ook
Goed omgaan met de accu blijft essentieel, ook met de LongLife. Het actief houden van de accu is daarbij noodzakelijk, zegt Weng. Dat betekent dat de accu bij voorkeur na ieder fietstochtje moet worden opgeladen. “Dat betekent dat de accu bij voorkeur na ieder fietstochtje moet worden opgeladen, ook als je alleen maar 10% van de accucapaciteit hebt gebruikt. Het is een misperceptie van de consument, dat de accu sneller veroudert als er te vaak opgeladen wordt. Bij het opladen na 10% gebruik is het accugebruik ook slechts 10% van 1 van de 2000 laadcycli. En leg 'm als de fiets in de winter niet of weinig wordt gebruikt zeker eens in de twee maanden aan de lader. Ook als hij nog grotendeels vol is. Gewoon een streepje op de kalender of een herinnering in je telefoon als geheugensteuntje zetten. En bewaar de accu dan liever op een warmer plekje dan in de vrieskou van de schuur.”

Lange tochten
Met de komst van de nieuwe generatie accu’s is de Li-Ion accu overigens niet helemaal afgeschreven. De capaciteit van de Li-Ion accu is door de fabrikant makkelijker uit te breiden, omdat de cellen lichter en kleiner zijn dan bij de LongLife. Voor fietsers die uitzonderlijk lange tochten maken, is zo’n Li-Ion daarom mogelijkerwijs een betere keuze. Maar voor alle andere consumenten die vooral jarenlang willen genieten van hun accu, is de Longlife een betere keuze.

De LongLife-accu met 3,5 jaar garantie kost 399,95 euro, de Long-Life EW accu met 10 jaar garantie 599,95 euro. Li-Ion accu's kosten bij Keola 299,95 euro.

Over Keola
Keola is gespecialiseerd in elektrische fietsen. Zij hebben hun expertise opgebouwd via nauwe samenwerking met zowel rijwielzaken in Nederland, als A-merk-fabrikanten én -leveranciers van diverse onderdelen van elektrische fietsen. Zo zijn jarenlange ervaring en kennis in de e-bikes verwerkt. Keola heeft een flagshipstore in Amersfoort, een experience center in Etten Leur en testpunten in Amsterdam, Delft en Eindhoven.

Keola BV

Euroweg 27
3825 HA Amersfoort
+31 (0)85 4833 255
info@keola.nl

KvK-nummer

62441175

BTW-nummer

NL806684586B01

Algemene voorwaarden  |   Disclaimer