De wereld ver-e-bikeren!
Gepubliceerd op 1 juni 2016

De wereld ver-e-bikeren!

Met de komst van de LongLife accu moet dat lukken.

Keola timmer meer aan de weg dan ooit! Hoe komt dat en wat hebben zij ons als fietsers te bieden? In het hoofdkantoor in Amersfoort spreken we onder anderen CEO Victor Weng.

Gepubliceerd in de E-bike special van de ANWB 

De e-bike is een mooi apparaat waarvan steeds meer mensen het nut ontdekken, maar er is ook kritiek op de e-bike. De accu zou, net zoals bij de smartphone, niet goed genoeg zijn. De kwetsbaarheid en korte levensduur daarvan zijn de consument een doorn in het oog, zoals ook bleek uit een recente aflevering van TROS Radar. Producenten beloven mooie dingen maar in de praktijk worden ze niet altijd waargemaakt.

Keola wil graag een oplossing bieden voor dit probleem, met een accu die tien jaar fabrieksgarantie heeft: de ‘Keola Long Life’. Dat is bijzonder, want meestal is de garantie bij e-bikes met twee jaar een stuk korter. Hoe kan dit?

10 jaar fabrieksgarantie
Een accu werkt dankzij twee elementen: het type cel en het BMS, oftwel Battery Management System. Keola maakt gebruik van hoogwaardige kwaliteitsaccu’s die tot drie jaar langer mee gaan. Door de materialenkeuze van LLHP-cellen kunnen gebruikers rekenen op een stabiele accu. Dit gaat wel wat ten koste van het gewicht, aldus product development manager Adriaan van Bart: ‘Het is een afweging. De voordelen van de LLHP vinden wij belangrijke dan het feit dat dit type wat zwaarder is.’

Een missie
‘Het is een innovatie waar gebruikers echt wat aan hebben,’ aldus Victor Weng, die als CEO nieuw elan brengt in de activiteiten van Keola. Hij werkte hiervoor jarenlang bij Heineken en als marketingdirecteur bij Philips. Wat drijft hem? ‘Door het contact met Philips-engineers heb ik veel kennis vergaard over de ontwikkeling en inzet van complexe elektronische toepassingen. Nog meer dan in mijn vorige omgeving kan ik nu mijn ideaal nastreven: de wereld groener maken en de mensen gezonder.’

Dat geldt ook voor jongeren: ‘Voor hen mikken we op betaalbare bikes, van €700,- tot  €900,-, die behalve degelijk ook hip en modern zijn. In plaats van de vervuilende scooter kunnen ze de e-bike pakken. We willen exporteren naar de hele wereld: China, Japan, de VS…Made in Holland! De wereld ver-e-bikeren’.

Keola BV

Euroweg 27
3825 HA Amersfoort
+31 (0)85 4833 255
info@keola.nl

KvK-nummer

62441175

BTW-nummer

NL806684586B01

Algemene voorwaarden  |   Disclaimer