Blog

vrijdag 16 september 2022

Fietsvakantie: de mooiste bestemmingen

Het beste vervoer voor een e-bike: check. De juiste hulpmiddelen en routeplanners geïnstalleerd: check. Het is nu tijd om je bestemming te kiezen! Natuurlijk zijn er ontelbaar veel mogelijkheden en kun je zelfs in ons eigen land heerlijke fietsroutes vinden. Om je toch een eindje op weg te helpen, geven we je graag onze drie favoriete fietsbestemmingen binnen Europa.

Lees verder

donderdag 18 augustus 2022

Goed voorbereid op reis met je e-bike

In het eerste e-bike reisartikel hebben je uitgelegd op welke manier je je elektrische fiets kunt vervoeren. In dit tweede deel gaan we verder in op welke handige hulpmiddelen en apps je kunt gebruiken om je fietsvakantie nog mooier te maken. Enjoy the ride!

Lees verder

maandag 18 juli 2022

Zo vervoer je je e-bike met de auto, trein of vliegtuig!

Heb je altijd al het plan gehad om op fietsvakantie te gaan? Dan snappen wij je helemaal. Er is namelijk niets zo mooi als de vrijheid van fietsen op vakantie. En of dat nu is met de e-bike of met een normale fiets, het is een ervaring die je niet snel zult vergeten!

Lees verder

donderdag 21 april 2022

Fotoshoot - Behind the Scenes

In samenwerking met Cuzzo Films produceerde wij een geweldige fotoshoot voor onze nieuwe collectie 2022. Bekijk de video voor het resultaat!

Lees verder

dinsdag 20 juli 2021

Begrippenlijst E-bikes

Belt drive, diepontlading en Newtonmeter... de e-bike wereld zit vol met begrippen en termen die je normaal niet snel tegenkomt. Wil jij alles weten over elektrische fietsen of heb je een begrip dat je niet begrijpt? Kijk dan snel in onze begrippenlijst of lees verder in een van onze artikelen!

Lees verder

dinsdag 1 juni 2021

De markt voor e-bikes groeit!

De e-bike is in trek! In Nederland, Europa en over de gehele wereld maken steeds meer mensen gebruik van een elektrische fiets. De markt groeit dan ook razendsnel en vind zichzelf constant opnieuw uit. En door de recente corona-situatie is dit alleen maar versterkt – elektrische fietsen worden namelijk gezien als een veilig, praktisch en schoon alternatief. Dit brengt interessante ontwikkelingen met zich mee: nieuwe soorten e-bikes, nieuwe doelgroepen, nieuwe technologieën en meer. Hier een klein overzicht van een dynamische markt en de belangrijkste ontwikkelingen in die markt.

Lees verder

maandag 3 mei 2021

Nederland fietsland nummer één

Nederland staat bekend om de fiets en met een goede reden! De fiets zit diep in ons DNA en ons land is daar dan ook slim op ingericht. Tuurlijk helpt het dat Nederland plat en een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld is: er is veel te vinden op fietsafstand en het is ook nog eens makkelijk fietsen. 

Lees verder

vrijdag 23 april 2021

Fietsen naar het werk? Natuurlijk!

Het reizen van en naar werk is vaak een tijdrovende en stressvolle job op zich. En hoewel je voor lange stukken misschien de drukke treinen of volle snelwegen niet kunt vermijden, zijn er voor de kortere ritten goede alternatieven. Denk aan de bromfiets, racefiets of onze favoriet: de e-bike. Tot ritten van 30 kilometer is de e-bike namelijk het ideale vervoersmiddel. Het is niet alleen goedkoop, vlug en goed voor de gezondheid; maar is ook nog eens goed voor de planeet!

Lees verder

vrijdag 19 maart 2021

Een fiets van de zaak: het nieuwe fietsplan

Een fiets van de zaak is geweldige optie om het personeel extra arbeidsvoorwaarden te bieden. Het stimuleert vitaliteit, zorgt voor een schonere wereld en laat goed werkgeverschap zien. Elk jaar zijn er dan ook vele bedrijven die een fietsregeling of fietsplan inrichten voor de medewerkers die dat willen. Maar wat zijn deze mogelijkheden voor een e-bike of fiets van de zaak? Hoe werkt een fietsplan? En wat zijn de voordelen van een fietsplan voor de werknemer en werkgever? Wij leggen het je graag uit.

Lees verder

maandag 1 maart 2021

Welke e-bike moet ik kopen?

E-biken is populair en steeds meer fietsers maken de overstap. Een geweldige ontwikkeling! Maar er zijn dan ook steeds meer verschillende merken, modellen en types om uit te kiezen. Dit maakt de keuze voor jouw nieuwe e-bike soms moeilijk. Om je te helpen hebben we hieronder uitgelegd hoe je stap voor stap jouw geschikte fietsmaatje kunt vinden. 

Lees verder

maandag 15 februari 2021

Is e-biken gezonder dan normaal fietsen?

We weten allemaal maar al te goed dat fietsen gezond is. Niet alleen voor de conditie en spieropbouw, maar ook voor de mentale gesteldheid. Toch krijgen we vaak de vraag: vallen de gezondheidsvoordelen weg als ik een e-bike aanschaf? Ons antwoord: absoluut niet!

Lees verder

donderdag 28 januari 2021

7 Redenen waarom e-biken gezond is

Fietsen of e-biken is misschien wel de meest praktische manier om dagelijks te bewegen en te werken aan je fysieke en mentale gezondheid. De gezondheidsvoordelen zijn voor velen de belangrijkste reden om de fiets te verkiezen boven de auto of het openbaar vervoer. Welke 7 redenen zijn er om dagelijks de fiets te pakken? 

Lees verder

maandag 4 januari 2021

Handige tips voor elektrisch fietsen in de winter

Het is winter: vallende sneeuwvlokken, lichten in de nacht en de warmte van gezelligheid. En natuurlijk wil jij ook in de winter gewoon met je e-bike op pad. Daarom geven we je een aantal tips voor hoe je kou en gladheid te lijf gaat. Alles zodat je comfortabel en veilig mogelijk door de winter fietst.

Lees verder