vrijdag 16 september 2022

Fietsvakantie: de mooiste bestemmingen

Fietsvakantie: de mooiste bestemmingen

Het beste vervoer voor een elektrische fiets: check. De juiste hulpmiddelen en routeplanners geïnstalleerd: check. Het is nu tijd om je bestemming te kiezen! Natuurlijk zijn er ontelbaar veel mogelijkheden en kun je zelfs in ons eigen land heerlijke fietsroutes vinden. Om je toch een eindje op weg te helpen, geven we je graag onze drie favoriete fietsbestemmingen binnen Europa.

1. Fietsvakantie Ardennen

Zowel de Belgische als de Franse Ardennen zijn zeer bekende fietsregio’s. Zelfs zo bekend dat men tegenwoordig vaak op zoek gaat naar andere plekken om een unieke fietsvakantie te plannen. Maar vergis je niet: de Ardennen zijn bekend met een reden! Er zijn geweldige routes te rijden met keuze uit vlakke wegen, glooiende landschappen en zelfs iconische klimmen uit wielerwedstrijden als de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Daarbij is het voor Nederland praktisch om de hoek! Wat ons betreft dus een geweldige optie voor een eerste fietsvakantie met de elektrische fiets.

Klik hier voor meer informatie over fietsen in de Ardennen.

2. Fietsvakantie Tsjechië

Onze tweede tip is een fietsvakantie in Tsjechië! Een stuk minder bekend dan de Ardennen; maar misschien net zo mooi en goed bereikbaar. Het is de uitgelezen mogelijkheid om dit prachtige land te verkennen op een manier waarop maar weinig mensen het kennen. Met routes die leiden langs wilde natuur of die je recht door Praag leiden — een van de mooiste steden in Europa en een die je gezien moet hebben. Er is zoveel te doen, te zien, te proeven en beleven: alles voor een ideale fietsvakantie.

Klik hier voor de twintig mooiste Tsjechische routes volgens gebruikers van Komoot.

3. Fietsvakantie Catalonië

Ben je op zoek naar de zon? Richt je blik dan eens op de prachtige regio van Catalonië. Natuurlijk bekend van wereldstad Barcelona, maar met zoveel meer te bieden. Zo vind je vlakke fietsroutes langs de Costa Daurada, Costa Barcelona en Costa Brava; maar kan je ook landinwaarts de heuvels intrekken of zelfs de Pyreneeën op de proef stellen! Catalonië biedt je lekker eten, prachtige natuur, zon, strand en al het andere wat je gewend bent van je zon-zee-strand-vakantie. Ook Barcelona zelf heeft prima infrastructuur voor fietsers en e-bikers.Met de e-bike ervaar je Barcelona dus écht!

Klik hier voor een overzicht van mooie routes in Catalonië.