Elektrische fiets actieradius 150 km

Een elektrische fiets met een actieradius van 150 km, het lijkt haast onmogelijk. Toch zijn de e-bikes van Keola uitgerust met een accucapaciteit die ruim genoeg is om dit bereik te behalen. Wanneer je kiest voor een accu van minimaal 628 Wh en zuinig omgaat met de accucapaciteit dan is een bereik van 150 km mogelijk. Let wel, dat deze actieradius geldt voor ideale omstandigheden, zoals het type wegdek en de weersomstandigheden. Welke factoren nog meer een rol spelen voor je actieradius leggen wij graag voor je uit.

Zo haal je een zo groot mogelijke actieradius

De actieradius is de afstand die je kunt afleggen met een volgeladen accu. Dit bereik is afhankelijk van meerdere factoren zoals wind en type wegdek. De belangrijkste factoren die je zelf in de hand hebt zijn: het schakelgedrag, de ondersteuningsstand, het bagagegewicht en de bandenspanning.

Schakelgedrag

Net als in een auto is schakelen op het juiste moment belangrijk wanneer je aan het e-biken bent. Een te zware versnelling betekent namelijk dat je veel druk op pedalen zult zetten. Bij een middenmotor zullen de trapkrachtsensoren dit opmerken, en de ondersteuning verhogen. Zorg dus voor een comfortabele versnelling, waarbij de trappers ongeveer 50 keer een omwenteling maken.

Ondersteuning

De ondersteuning is een belangrijk onderdeel van je potentiële bereik. Hoewel je zelf minder energie hoeft te leveren om vooruit te komen bij een hoge ondersteuningsstand, zal je accu wel sneller leeg raken. Wil je de grootste actieradius behalen? Kies dan voor de laagste ondersteuningsstand.

Gewicht

Ook het gewicht speelt een rol. Niet alleen dat van de bestuurder, maar ook van de bagage die je meeneemt. Heb je een lange rit voor de boeg? Zorg dan voor zo min mogelijk onnodige bagage.

Bandenspanning

Een te lage bandenspanning betekent een hoge rolweerstand, en minder actieradius. Je kan dus een hoop doen om je actieradius te vergoten door je banden goed op te pompen. Ons advies is een bandenspanning van 4,5 bar.

Externe factoren

Verder zijn er ook nog factoren waar je zelf minder of geen invloed op hebt. Over het algemeen heb je een kleiner bereik bij tegenwind en wanneer je op een onverhard wegdek fietst. En hoe kouder het is, hoe minder kilometers je kunt afleggen. Vanaf een temperatuur van 10° Celsius functioneert je accu minder efficiënt en onder het vriespunt kan dit zelfs afnemen tot 30%.

Keola e-bikes met een grote actieradius

De Keola 727TM en 727M hebben van alle e-bikes de grootste actieradius. Beide elektrische fietsen hebben een batterijkeuze van 500 Wh of 630 Wh. Met de eerstgenoemde fiets je onder goede omstandigheden en in de eerste ondersteuning tussen de 80 en 120 kilometer. De 630 Wh accu brengt je nog wat verder: tussen de 100 en 160 kilometer. Let er wel op dat het bereik hiervan is gebaseerd op de juiste omstandigheden en een nieuwe, volgeladen accu.