Elektrische fiets met schijfremmen

High tech schijfremmen op een elektrische fiets? Onze e-bikes zijn er mee uitgerust! Een elektrische fiets met schijfremmen zorgt niet alleen voor hele gave looks, maar zorgen ook nog eens dat jij op ieder moment gedoseerd kunt remmen.

Waarom een e-bike met schijfremmen?

Een elektrische fiets met schijfremmen is een mooie combinatie tussen design en prestaties. Waar de normale stadsfietsen nog met velgremmen worden uitgerust, zien we bij de moderne e-bikes steeds vaker de schijfrem terugkomen. Maar waarom is die schijfrem eigenlijk zo populair geworden? Dit heeft te maken met een aantal voordelen die de schijfremmen met zich meebrengen.

De beste remprestaties

Vergeleken met velgremmen hebben schijfremmen de meeste remkracht. Dit komt omdat schijfremmen direct afremmen op de as van je wiel, in plaats van met remblokjes de velg. Dit werkt als volgt: in het midden van het wiel is een schijf bevestigd die draait tussen een remklauw. Wanneer je de remhendel indrukt, activeer je deze remklauw en worden er blokjes tegen de schijfrem aangedrukt. Hierdoor heb je meer controle en sta je stil wanneer het moet.

Afstellen is niet nodig

Een ander groot voordeel is dat je schijfremmen niet constant hoeft af te stellen. Dit is wel het geval bij velgremmen. Deze slijten namelijk naarmate je ze vaak gebruikt en komen hierdoor verder van de velg af te staan. Bij schijfremmen is dit niet het geval, en kun je lekker blijven doorfietsen.

Makkelijker te vervangen

Mochten je velgremmen dan toch aan vervanging toe zijn, kun je deze makkelijk vervangen. Het enige dat je hoeft te doen is nieuwe schijfremmen laten monteren door een van onze deskundige dealers. Een velgrem heeft wat meer onderhoud nodig, hierbij is het nodig dat je de gehele wielset vervangt.