Sportieve elektrische fiets

Een sportieve elektrische fiets brengt je het beste van twee werelden: sportiviteit en comfort. En dat je hiernaar op zoek bent kunnen we bij Keola goed voorstellen. Of het nu een sportieve e-bike is voor dames of voor heren, hier vind je een selectie van onze meest sportieve e-bikes!

Sportieve e-bike met schijfremmen

De sportiviteit van onze e-bikes zit hem in de materialen die gebruikt worden. Bij Keola noemen we een elektrische fiets pas écht sportief wanneer de e-bike uitgerust is met hydraulische schijfremmen. Dit remtype is afkomstig uit de auto-industrie en werd voorheen alleen gebruikt op mountainbikes. Het grote voordeel aan schijfremmen is dat de remkracht optimaal benut kan worden in iedere weersomstandigheid. Ook gaan schijfremmen een stuk langer mee dan bijvoorbeeld normale velgremmen. Al onze schijfremmen zijn hydraulisch. Dit betekent dat de remblokken van de remschijf worden geactiveerd door speciale remvloeistof. Hierdoor kun jij snel en gedoseerd afremmen.

Middenmotor of achterwielmotor?

Onze sportieve e-bikes zijn voorzien van een krachtige en betrouwbare motor van Bafang. De 727TM en 727M hebben een krachtige middenmotor. De motoren op deze elektrische fietsen hebben een koppel van 80 Newtonmeter, wat betekent dat de motor het vermogen heeft om snel op te trekken vanuit stilstand. Let wel op het verschil in rijgedrag bij een middenmotor en een achterwielmotor! Dit is namelijk een totaal andere rijervaring. Een middenmotor maakt gebruik van trapkracht- en rotatiesensoren, en een achterwielmotor enkel van rotatiesensoren. Veel mensen omschrijven de middenmotor als de meer natuurlijke manier van ondersteunen. Een achterwielmotor voelt wat sportiever aan.

Ons advies: boek een proefrit bij één van onze dealers en ervaar het zelf!