Versnellingen

Versnellingen

Shimano of NuVinci?

Versnellingen zijn zeer belangrijk voor een E-bike. Naast de trapondersteuning is het schakelniveau onmisbaar om de rij-ervaring volledig te personaliseren. Keola produceert e-bikes met verschillende versnellingssytemen, waaronder:

  • Shimano Derailleur versnellingen
  • Shimano Nexus versnellingen (3, 7 of 8)
  • NuVinci 330/380 versnellingen - voor traploos schakelen
  • Sturmey Archer versnellingen

Shimano Nexus versnellingen

Voor fietsen in de stad of naar het werk zijn 7 of 8 versnellingen ruim voldoende. Keola fietsen worden geleverd met 7 of 8 Shimano Nexus versnellingen. Bij het wegfietsen kun je gebruik maken van de lichte versnellingen en vervolgens opschakelen naar de zwaardere versnellingen.

Keola elektrische fietsen worden standaard geleverd met een gesloten naaf, zodat de fiets in goede conditie blijft en weinig onderhoud nodig heeft. Shimano Nexus staat voor kwaliteit en dat is voor de gebruiker goed te merken. Een nadeel van het Shimano systeem, is dat je niet door kan trappen tijdens het schakelen. Wie graag wil schakelen en doortrappen tegelijk, komt uit bij het systeem van NuVinci.

NuVinci

De unieke versnellingsnaven van NuVinci geven je de mogelijkheid om de overbrengingsverhouding tussen de pedalen en het achterwiel in een continue beweging te veranderen. Door een klein beetje aan de draaischakelaar te draaien, wordt het versnellingsniveau traploos aangepast. Dit gaat heel gemakkelijk en comfortabel. Het maakt niet uit of je staat te wachten bij het stoplicht of de pedalen vol belast: NuVinci past zich moeiteloos aan op de Keola E-bikes.

De belangrijkste kenmerken van NuVinci

Traploos schakelen
Moeiteloos schakelen, zelfs onder belasting
Groter versnellingsbereik dan veel conventionele schakelsystemen

Keola elektrische fietsen worden geleverd met een C3 shifter of met een C8 shifter. Benieuwd welke modellen van Keola geproduceerd worden met NuVinci? Bekijk de modellen hier.

Keola BV

Euroweg 27
3825 HA Amersfoort
+31 (0)85 4833 255
info@keola.nl


KvK-nummer:
62441175
BTW-nummer:
NL806684586B01

Algemene voorwaarden  |   Disclaimer