E-bike technologie

Voor al onze e-bikes maken wij de selectie uit de beste producten en technologie om tot een complete en hoogwaardige materiaalset te komen. Om deze set heen hebben we zelfs ons eigen softwareschil gebouwd die probleemloos communiceert met de verschillende onderdelen. Het is geavanceerde e-bike technologie die zorgt voor een geweldige rijervaring. Elke keer dat je opstapt, door weer en wind.

De perfecte accu voor jouw e-bike

Voel de energie van een Keola fiets! Het hart van elke e-bike is de accu: deze moet veilig, sterk en duurzaam zijn. Daarom is Keola dagelijks bezig met de kwaliteit en levensduur van onze accu’s en het vinden van de nieuwste technologieën. Er wordt bijv. gebruik gemaakt van slimme managementsystemen die de activiteit van de accu monitoren en ingrijpen als het moet. Zo stap je in alle weersomstandigheden met een veilig gevoel op je elektrische fiets. Keola fietsen hebben zelfs een handige loop assistent die ondersteuning biedt tijdens het lopen met jouw e-bike.

En dat is niet het enige wat onze accu’s kunnen. De accusystemen zorgen er namelijk ook voor dat onze accu’s intelligent zijn. De controller van de elektrische fiets geeft een signaal naar de motor en deze geeft vervolgens trapondersteuning, precies wanneer dat nodig is. Een accu die dit subtiel regelt is essentieel voor een perfecte rijervaring, hoe rustig of wild de reis ook is. Daarnaast zijn onze accu's in frame bijna niet te zien. Dit komt omdat we deze netjes wegwerken in de hoofdbuis van het frame.

Elektrische fiets accu

Vind de geschikte actieradius

Ook wil je de vrijheid hebben om te gaan waar je wilt. Hiervoor heb je een actieradius nodig die bij je past. Omdat de actieradius van je elektrische fiets niet alleen afhankelijk is van de kracht van de accu - denk aan wegdek, weersomstandigheden en bandenspanning - heeft Keola, afhankelijk van het model, accutypes met verschillende capaciteiten. Hieronder vind je een globale verwachting van de actieradius per accutype.

Accu in het frame
17.4 Ah (628Wh) ~ 100 – 160 km
14.0 Ah (500Wh) ~ 80 – 120 km

Accu in de achterdrager
17.4 Ah (628Wh) ~ 100 – 160 km
15.6 Ah (562Wh) ~ 90 – 140 km
13.0 Ah (468Wh) ~ 70 – 120 km
10.4 Ah (374Wh) ~ 60 – 90 km

Om je Keola fiets op te laden gebruik je de bijgeleverde lader van twee of drie ampère. Afhankelijk van de lader en de reststroom is het opladen binnen vier uur geregeld. Heb je veel gefietst en is de accu helemaal leeg? Dan worden de cellen vaak gereset voor het laden begint en kan het van drie tot maximaal acht uur duren. Ben je niet helemaal zeker welke accucapaciteit bij jou past? Ga dan langs bij een van onze dealers en ontvang het advies dat voor jou geschikt is.

Voorwielmotor of middenmotor e-bike?

Binnen het assortiment van onze elektrische fietsen biedt Keola je de keuze tussen een e-bike met middenmotor of voorwielmotor. De voorwielmotoren worden gevoed door controllers die de traprotatie registreren. Zodra je begint te trappen geeft de Keola fiets de gekozen ondersteuning. Het fietsen met een voorwielmotor biedt een makkelijke en lichte rijervaring. Perfect voor de dagelijkse ritten naar school, werk of waar je dan ook moet zijn.

Een e-bike met middenmotor is krachtiger en zeer responsief. Met de middenmotor bedwing je heuvelachtige terreinen en lange ritten met het grootste gemak! De trapkrachtsensor registreert de druk op de pedalen en deze informatie wordt direct doorgestuurd naar de motor. Deze past vervolgens de mate van ondersteuning haarfijn aan. Door het gewicht van de motor centraal in de elektrische fiets te plaatsen voelt het fietsen bijna hetzelfde als op een gewone fiets. Alles voor het ultieme gevoel van vrijheid.

Elektrische fiets middenmotor

De modellen met een middenmotor zijn krachtiger. In heuvelachtig terrein is het dan ook gemakkelijker fietsen zonder dat het systeem zwaarbelast wordt. Doordat het gewicht van de motor centraal in de e-bike geplaatst is, voelt het fietsen nagenoeg hetzelfde als op een gewone fiets. Keola maakt gebruik van trapsensoren, wanneer u (meer) kracht zet op het pedaal, laat het systeem de ondersteuning in verhouding toenemen.

Altijd up to date met een helder display

Keola heeft verschillende displays voor jouw e-bike, om je te voorzien van de informatie die je nodig hebt. De displays zijn makkelijk te bedienen en hebben een goede helderheid, zodat je ook in de vroege of late uren alle informatie makkelijk kan zien. Op het display van je Keola e-bike vind je alle informatie over de elektrische fiets en het gebruik. Hier zie je bijv. de totaal gereden afstand, de actuele snelheid en de afstand van de huidige rit. Ook kan handige informatie als restcapaciteit, trapfrequentie en de huidige energiemodus overzichtelijk op het display worden weergegeven.

Elektrische fiets display

Veilig en soepel remmen

Een Keola fiets heeft betrouwbare remmen. Goede remmen zijn zeer belangrijk, je kan namelijk snelheden halen van 25 km/u! Zeker in de stad of op drukke wegen wil je remmen van hoge kwaliteit die goed doseren en werken onder alle omstandigheden. Onze remmen zijn van betrouwbare merken met een bewezen kwaliteit zoals Shimano, Magura en Tektro. Ook heeft Keola een drietal verschillende remtypes in het assortiment: onderhoudsvriendelijke rollerbrakes, hydraulische velgremmen en high-tech hydraulische schijfremmen.

Belangrijk: wanneer je voor het eerst rijdt op een e-bike met hydraulische schijfremmen of velgremmen is het aan te raden om eerst te oefenen met de remkracht. Zo raak je snel gewend en ervaar je meteen hoe prettig het is om met deze remmen te fietsen.

Rollerbrakes elektrische fiets

Rollerbrakes
Een rollerbrake heeft een interne schijf en een externe schijf. De interne schijf bevat kleine stalen rolletjes die naar buiten rollen en tegen de externe schijf aandrukken wanneer je remt. Het is een prettige en krachtige manier van remmen en de meest duurzame en onderhoudsvriendelijke rem van de drie types.

Hydraulische velgrem
De velgrem is de manier van remmen die je kent van ‘de normale fiets’: een remblok wordt tegen de velgrand aangedrukt en de wrijving remt het wiel af. Het verschil met een Keola e-bike zit echter in de hydrauliek! Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van kabels, maar van olie. Het fijne van deze hydraulische remmen is de subtiele dosering. Een hydraulische rem geeft bijv. geen weerstand bij het remmen waar kabels dat wel doen. De velgranden zijn tegenwoordig zelfs geslepen waardoor het remmen nauwelijks trillingen doorgeeft en een nog fijnere rijervaring geeft. Het nadeel van de velgrem is enige slijtage aan de remblokken en de velgranden.

Hydraulische velgrem elektrische fiets

Schijfrem elektrische fiets

Hydraulische schijfrem
Schijfremmen zijn de nieuwste innovatie op het gebied van fietsremmen. De technologie komt vanuit de motor- en autoindustrie en is sinds een aantal jaar de voorkeur van elite-wielrenners. Schijfremmen zijn het krachtigst van de drie types en zijn zeer accuraat te doseren. De schijfrem is gemonteerd tegen de naaf van het wiel en heeft hydraulisch bediende remklauwen. Deze remklauwen drukken tegen beide zijden van de schijf waardoor je elektrische fiets afremt. De remblokken in de klauwen zijn makkelijk te verwisselen.

De juiste versnellingen

Een juist gekozen versnelling heeft een positief effect op de rijervaring en het energieverbruik. Ook worden de achternaaf en de ketting minder belast waardoor er minder slijtage optreed. Kies bij het wegrijden voor een makkelijke versnelling en voer het langzaam op. Een juiste versnelling zorgt er ook voor dat je je beenspieren niet overmatig gebruikt en moe raakt. Een hogere trapfrequentie op een lichte versnelling zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen en heeft de effecten van een lichte massage.

Keola onderscheidt twee soorten versnellingen: de naafversnelling en derailleurversnelling. Dit met 7 versnellingen, 8 versnellingen of geheel traploos. Een naafversnelling is afgesloten en de kettingkast kan gedemonteerd worden. Zo is de naafversnelling minder kwetsbaar voor weersinvloeden of vuil. De derailleurversnelling heeft iets meer onderhoud nodig, maar voorziet in perfect schakelen onder alle omstandigheden, op elk moment.

Elektrische fiets versnellingen

E-bike met riemaandrijving

Keola maakt gebruik van de revolutionaire e-bike met riemaandrijving ter vervanging van de ketting. We waren zelfs één van de eerste aanbieders die gebruik maakten van deze technologie! De riemaandrijving is gemaakt van UV-bestendig en weerbestendig polyurethaan rond een kern van carbon. Het bestaat uit één stuk en is van tandvormen voorzien die exact aansluiten op de tandwielen van je elektrische fiets. Zo zit er geen rek in de riem en is de rijervaring licht, duurzaam, stil en schoon. Wat overblijft is het genieten van een prachtige fietsrit.

Elektrische fiets riemaandrijving

Keola maakt hiervoor gebruik van de Gates riemaandrijving (belt-drive). Deze riemaandrijving is technologisch geavanceerd en ontwikkeld door Gates die meer dan 100 jaar ervaring heeft met riemaandrijving. Het zuiver CNC-gesneden achtertandwiel is voorzien van een geruisloos clicksysteem, welke ervoor zorgt dat er geen geluiden ontstaan bij het aanzetten en vrijlopen van de aandrijving. Al met al zorgt onze riemaandrijving voor vele comfortabele en geruisloze kilometers op jouw Keola e-bike.