Elektrische fiets met accu in het frame

Hoe gaaf is dat, een elektrische fiets met de accu in het frame? Bij Keola snappen we dat je niet altijd wilt fietsen alsof je een broodtrommel onder je bagagedrager hebt. Daarom hebben we voor jou een speciale selectie gemaakt met daarin alleen de beste e-bike met de accu in het frame.

geïntegreerde accu

Voordelen van een e-bike met accu in het frame

Een e-bike met de accu in het frame heeft een aantal voordelen ten opzichte van de e-bike met de accu in de bagagedrager. Het eerste dat je opmerkt is het verschil in design. Omdat de accu volledig in het frame is verwerkt, is deze nauwelijks zichtbaar. En dat ziet er een stuk toffer uit dan een ‘normale’ e-bike. 

Doordat de accu geïntegreerd is in het frame is deze ook goed beschermd tegen externe weersomstandigheden en valpartijen. Fiets jij dus weer eens in de regen of sneeuw naar je werk? Weet dan in ieder geval dat je accu wel lekker droog blijft.

Ook heeft de accu in het frame meer ruimte dan onder je bagagedrager. Hierdoor is het mogelijk een grotere accu te plaatsen met meer aantal wattuur. Een elektrische fiets met een actieradius van 150 km is dan ook niet onmogelijk!

Accu in het frame opladen

De accu van je Keola e-bike kun je gemakkelijk opladen in het frame. Het is niet per se nodig om deze uit het frame te halen wanneer je de accu gaat opladen. Wel raden we aan om je accu naar binnen mee te nemen wanneer je deze in een koude omgeving zoals de schuur of garage achterlaat. Koude temperaturen kunnen er namelijk voor zorgen dat je accu sneller leeg raakt. Wanneer je een bijna lege accu te lang in een koude temperatuur laat liggen dan kan dit ook voor diepontlading zorgen. Op onze website lees je meer over hoe je de levensduur van je accu kunt vergroten.

accu in frame

De actieradius van een geïntegreerde accu

Nog een belangrijk onderwerp wanneer je kiest voor een e-bike met accu in het frame: de actieradius. De actieradius zegt iets over hoeveel kilometer je kunt afleggen met een volgeladen accu. Deze actieradius is afhankelijk van een hoop factoren zoals bandenspanning, de mate van tegenwind en temperatuur. Maar het begint allemaal met het kiezen van de juiste accucapaciteit. Hieronder vind je een kort overzicht van het bereik van onze e-bikes met de accu in het frame. Let er wel op dat het maximale bereik alleen behaald kan worden onder de meest ideale omstandigheden.

Accu in het frame
24.5 Ah (882Wh) ~ 120 – 220 km
22.4 Ah (806Wh) ~ 110 – 200 km
18.2Ah (655Wh) ~ 100 – 170 km
17.4 Ah (628Wh) ~ 100 – 160 km
14.0 Ah (500Wh) ~ 80 – 120 km