donderdag 18 augustus 2022

Goed voorbereid op reis met je e-bike

Goed voorbereid op reis met je e-bike

In het eerste fietsvakantie artikel hebben je uitgelegd op welke manier je je elektrische fiets kunt vervoeren met de auto, vliegtuig of trein. In dit tweede deel gaan we verder in op welke handige hulpmiddelen en apps je kunt gebruiken om je fietsvakantie nog mooier te maken. Enjoy the ride!

Een checklist voor je fietsvakantie

Als je eenmaal je elektrische fiets op plaats van bestemming hebt gekregen, is het tijd om de wijde wereld in te trekken en te genieten! En voor de perfecte e-bike vakantie geven we je graag een aantal handige tips mee. Zorg als eerst voor de nodige accessoires die voorkomen dat je stil komt te staan tussen de romantische velden van Frankrijk of op een hoge Italiaanse berg. Denk bijvoorbeeld aan een extra accu en een bandenplak-kit, maar ook aan praktische zaken zoals contant geld en een werkende telefoon met het nummer van de lokale hulpdiensten.

Hieronder vind je een checklist van de meest essentiële hulpmiddelen voor tijdens je fietstocht:

  • Extra accu
  • Accu oplader
  • Bandenplakset
  • Fiets multitool of los setje inbus- en steeksleutels
  • Bidon of drinkfles
  • Fietspompje
  • Kettingslot
  • Kettingolie

Het is natuurlijk het makkelijkste om deze bagage mee te nemen in een passende fietstas. Onze dealers kunnen je hierover goed informeren en helpen je graag met het bevestigen van je nieuwe fietstas.

Zo plan je jouw favoriete fietsroute 

Reisgidsen, blogs en sites

Dan is het tijd om een route te plannen! Er zijn hiervoor talloze reisgidsen, reisblogs, websites en tools beschikbaar. Het makkelijkste is natuurlijk om een kant en klare route te zoeken met goede beschrijvingen of reviews. Deze laten je vaak weten of de route makkelijk begaanbaar is, in welk seizoen deze het mooist is en wat er te zien is langs de route. Soms zijn deze routes zelfs makkelijk in een fietscomputer of ander navigatiesysteem te zetten — ideaal!

Google Maps routes

Wil je liever iets meer controle over de route of écht helemaal zelf een route bedenken? Dan is de meest voor de hand liggende optie het maken van een eigen route in Google Maps. Hier zie je makkelijk hoe lang de route is, wat het hoogteprofiel is en wat de bezienswaardigheden in de buurt zijn. Je kan zelfs Streetview gebruiken om bepaalde punten alvast te bekijken. Let erop dat Google Maps niet álles weet en dat het een hoop tijd kan kosten om zelf een route te maken.

Route Apps

Voor de sportieve fietser kunnen wij de routeplanner van Strava aanraden. Hierin kan je zien wat de meest gebruikte routes zijn voor ieder gebied en worden er meer interessante statistieken gegeven. En ook Komoot is een geweldige app. Hier kan je ongelofelijk veel kant en klare routes vinden door heel Europa, voor ieder soort fietser. Ook kan je zelf routes samenstellen op basis van een paar factoren: start- en eindbestemming, conditieniveau en afstand. 

Hulp nodig? Bezoek onze dealers!

Ben jij klaar voor je nieuwe fietsavontuur? Met deze tips gaat het je zeker lukken. Mocht je nog een vraag hebben of op zoek zijn naar een bijvoorbeeld een extra accu, bezoek dan één van onze dealers. Zij helpen je graag verder op weg.

Bekijk hier het complete dealeroverzicht.